Weefwerk

Weefwerk
Wát een vrijheid voor het weefwerk.. eindelijk van het getouw

dinsdag 7 januari 2014

Tartan

Met heel veel plezier heb ik samen met een collega/weefvriendin Carola  3 lessen tartan ontwerpen gevolgd bij Greetje Hoving van het Weefcentrum Wildervank.
Deze tartan is ca. 80x160, gemaakt van 2-draads tweed. We hebben een ketting opgezet voor twee doeken, inclusief franje. Eerst natuurlijk kleuren uitgezocht en een ontwerp gemaakt. Opdracht was dat er een donkere band in moest zitten. Beiden hebben we zowel aan de ene als aan de andere deken gewerkt.
De kleuren zijn rood, oranje, bruin en wit.
We zijn compleet geboeid geraakt door de mogelijkheden en willen nog meer maken, o.a. met een schering van cottolin en de inslag van 1-draads tweed.We hebben al het e.e.a. bij elkaar gezocht.
Ik had nog nooit op een trap/paardjesgetouw geweven en ook niet met een schuitje. Even wennen was het wel, temeer omdat de schachten soms omhoog gehouden moesten worden en af en toe mijn mschuitje uit de bocht vloog, maar ik vond het leuk!!
Het wassen van tweed is een avontuur op zich. Wassen doe je in een sodabad en dan is het water viés!! Daarna wassen met óf shampoo, óf een wolwasmiddel.
Wat is weven toch een prachtige ambacht!!!!!!!

2 opmerkingen:

  1. Het ontwerp van de tartan is helemaal oké. Jullie hebben heel mooi geweven. Voor dat je nog nooit met een schuitje geweven hebt is het prima gelukt. Gebruik jij dan anders steeklatten???? Kan me voorstellen dat je meer wilt..... Succes!
    Groet, Willemien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig resultaat! Hopelijk kan ik de tartans binnenkort zien. En ik zie dat je jou blog weer kan gebruiken goed zo.

    BeantwoordenVerwijderen