Weefwerk

Weefwerk
Wát een vrijheid voor het weefwerk.. eindelijk van het getouw

zaterdag 4 januari 2014

Lang geleden......

Het is heel lang geleden dat ik iets op mijn blog heb geschreven. Problemen met berichtje maken en te weinig tijd/ gelegenheid om er iets aan te doen. Binnenkort ga ik eens een dag achter de computer zitten.
Weven, breien en andere ambachtelijke vaardigheden vinden wel plaats. Binnenkort een kleine weergave.
Momenteel staat op twee getouwen weefwerk. Cellweave en halfdräll. Een paar dagen geleden een plaidje afgerond op een paardjesgetouw bij een collega in het dorp. We hebben de tartan samen ontworpen, tweed uitgezocht en twee plaids geweven. Foto gaat binnenkort volgen.
We zijn zeer enthousiast geworden voor de tartans. Binnenkort gaan we een schering van cottolin en de inslag van 1-draads tweed gebruiken voor een werkstuk.

3 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat je weer een berichtje hebt kunnen maken. Je bent heerlijk bezig met je hobby en daar gaat het om. Ben echt heel benieuwd naar je weefwerk. De plaid in tartan patroon lijkt me heel bijzonder. Ik heb wel wat met de Schotse ruit en als je hem zelf ontwerpt is dat natuurlijk extra interessant.
  Celweave en halfdräll heb ik ook wel gedaan. Je laat het vast nog wel zien.....
  Wens je heel veel handwerk plezier, een fijne zondag - het is hier stralend weer - en het allerbeste in het nieuwe jaar.
  Gtoet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry, het moet natuurlijk Groet zijn. Zo heb je gelijk 2 opmerkingen....;)

   Verwijderen
 2. Dankjewel, Willemien. Ik ga hard werken om mijn blog weer helemaal "vol" te maken. Fijn jaar toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen