Weefwerk

Weefwerk
Wát een vrijheid voor het weefwerk.. eindelijk van het getouw

zaterdag 6 april 2013

Vandaag is het heerlijk weer.
Een tijd geleden heb ik naast de cursusopdrachten die ik op de Jane heb gedaan, een lange schering van katoen opgezet. Het was toen erg koud buiten, maar het zonnetje liet zich regelmatig zien, dus koos ik lente-kleuren.


In totaal heb ik 9 doeken gemaakt. Ik vind het altijd leuk om verschillende diktes garen, verschillende patroontjes te gebruiken en ik vind werken met verschillende inslagkleuren leuk .
Er ontbreekt 1 doek: een cadeautje aan een jarige schoonzus. Juist op een rechte rijging is de verrassing groot, omdat je best veel patroontjes kunt maken. Alleen de grote wafel is niet praktisch in gebruik. Ik was doeken altijd in heet water.


6 opmerkingen:

 1. Hele leuke serie wat hangt het er gezellig bij.
  Wat ga je nu opzetten?
  prettig weekend,
  Alida

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Alida. Ik word ook erg vrolijk van dit beeld. Maar ik ben al een aantal kwijt, dus.... Ik ga op mijn grootste weefgetouw nu met 16/2 katoen aan het werk en dat wordt de volgende serie doeken.

   Verwijderen
 2. Wat een prachtige doeken heb je geweven en zo veel verschillende. Haast niet te geloven dat het allemaal op de zelfde ketting geweven is.... Er is zo veel mogelijk en dat maakt het zo leuk om te doen.
  Geniet van het mooie weer (het is nog wel koud) en een fijn weekend.
  Groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je compliment Willemien. Weet je wat leuk is? Als je met 100% katoen werkt, dan kan er op het gebied van doeken natuurlijk niet zoveel fout gaan en je kunt heel lekker experimenteren met patroontje, diktes en kleuren.
   Het wordt goed weer, het wordt voorjaarsweer!!!
   Groetjes, Immy

   Verwijderen
 3. so webe ich auch gerne! und ab und zu verändere ich noch den einzug am Kamm...dann wird es noch unterschiedlicher..toll deine werke!! gruß wiebke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Danke Wiebke, ich freue mich immer wieder auf etwas Neues, du auch? Grusse Immy

  BeantwoordenVerwijderen