Weefwerk

Weefwerk
Wát een vrijheid voor het weefwerk.. eindelijk van het getouw

woensdag 11 juli 2012

Zo, dat was dát.
Vanmiddag met twee weefvriendinnen, Klazien en Alida, een groot deel van de weefwerkstukken bekeken en geprijsd voor de kraam op het kersenfestival.
Wát een arbeid hebben we in de loop der tijden verricht. Uren en uren hebben we op onze zogenaamde "zolderkamertjes" gezeten om patronen te bedenken en materiaal uit te zoeken om een paar handdoeken, een mooie sjaal,of placemats te maken en we kunnen niet ophouden met weven.  Ieder klein proefje wordt bewaard, alle ketting/scheringresten worden netjes bewaard, want je kunt er altijd nog iets mee. Wat dan? Nou, dat weet je nog niet, maar let maar op, het komt wel weer van pas.
Zaterdag is het zover, het kersenfestival. Er zijn veel activiteiten gepland. Ook wij hebben een tafelweefgetouw bij ons, zodat andere mensen ook eens kunnen proberen. Veel kinderen vinden het in ieder geval leuk!

1 opmerking:

  1. Hopen op beter weer dan vandaag.. Ik kom al dat moois bekijken en dan zijn er misschien ook kersen te koop... Heb het navigatie systeem al klaar want dat heb ik wel nodig om Nieuwolda te vinden..
    Tot morgen en groeten van Willemien.

    BeantwoordenVerwijderen