Weefwerk

Weefwerk
Wát een vrijheid voor het weefwerk.. eindelijk van het getouw

vrijdag 21 februari 2014

Dreutelen..........

Wat léuk dat er veel Olympische sportwedstrijden op de tv zijn en bijna allemaal heel boeiend/spannend.
Ik had de afgelopen tijd een goed excuus om álles om me heen te verzamelen.. een weefgetouw, breiwerkjes (grote en kleine sokken), een naaimachine om daarop een vest voor een kleinzoon te maken én boeken om in te bladeren en nieuwe ideeën op te doen. Heerlijk!!!!
De opbrengst van deze afgelopen is 1 paar 75% wollen herensokken, 1 stel 75% wollen kindersokken, een gekleurd fleece-vest (synthetisch), een trui voor mijzelf (synthetisch) en een 75% cellweave sjaal.
Lekker overigens dat het 's morgens weer vroeg licht is en 's avonds later donker.
Over een poosje:  lekker buiten met het weefgetouw, spinnewiel, wol verven, tenminste........... als het weer het toelaat.
Ik heb er zin in!





De sokken zijn van dezelfde kwaliteit garen gemaakt als de cellweave.

maandag 3 februari 2014

Voor mijn jongste kleindochter.....

Mijn kleindochter van 8 vroeg mij laatst of ik nog een vest wil maken. Net als die andere twee van vorig jaar, maar dan een beetje groter. Ik vroeg haar: "Wil je gekleurd, of effen?" Ze wil graag gekleurd. Voor de zekerheid heb ik toch maar even een lapje puzzelstof laten zien. Ja, dat was het en of ik ook nog een applicatie van een zwarte poes heb? Heb ik ook. En zo is het gekomen.. Puzzel voor-en achterkant, groene mouwen, blauwe rits en rood boordje én.... zwarte kat!
Ik hoop dat ze hem mooi vindt en dat het vest past ( en lekker zit).
Kinderen die naar de basisschool gaan willen graag vesten i.v.m. de warmte in de klas.