Weefwerk

Weefwerk
Wát een vrijheid voor het weefwerk.. eindelijk van het getouw

maandag 28 mei 2012

maandag 21 mei 2012

Heerlijk, het is volop voorjaar.. lekker warm én lekker fris. Ik ga in de tuin werken. De paarden van de buurman nemen het ervan.

zondag 20 mei 2012

De week van het Weven is voorbij; voor Alida en mij een hele prettige en positieve ervaring. We hebben veel leuke mensen op bezoek gehad.. weefsters, niet weefsters, mannen en vrouwen.
Leuke en interessante verhalen over weven, andere activiteiten op het gebied van kunst, kunstnijverheid en hobby.
Conclusie: we hebben het erg naar ons zin gehad en hebben een prettige, maar vermoeiende week gehad:
"moe, maar voldaan....................".
Een aanrader voor andere regio's.

zaterdag 19 mei 2012

Vandaag, de vierde dag voor ons van de Week van het Weven. We hebben weer leuk, geïnteresseerd en gezellig bezoek gehad. Weefsters/niet weefsters kwamen ons bezoeken en Alida en ik zijn heel tevreden over de inhoud van de dag.
Nog één dag en dan is het feest voorlopig voorbij.
Wat het opgeleverd heeft: we gaan zeker door met onze samenwerking.

donderdag 17 mei 2012

De tweede dag van "De Week" is geweest. Weer veel positieve reacties op dit initiatief.
Het is prettig om te merken dat er voor de ambachtelijke en creatieve kant van het weven veel oprechte belangstelling is. Bewondering voor de werkstukken, verwondering over de techniek van de getouwen en veel aandacht bij demonstraties.
We hebben toch meerdere vragen mogen beantwoorden en diverse gesprekken gevoerd over het wel en wee van de weefkunst en de eigenschappen en gebruik van verschillende materialen.
Vanmiddag hebben Alida en ik weer leuke mensen ontmoet.
En als je het mij vraagt....... dan wordt het werkeloze weefgetouw binnenkort weer voor de dag gehaald, want bij het zien van al het moois begon het bij sommigen toch wel weer te kriebelen.

woensdag 16 mei 2012

Onze eerste middag zit erop! Heel prettig, leuke bezoekers (mannen én vrouwen).

dinsdag 15 mei 2012

Vandaag beginnen wij, Alida en ik. Onze eerste dag van De Week van het Weven.

Ik kijk uit het raam en het regent........ Lekker weer om te weven.
Gisteren naar de opening van De Week geweest, bij Golden Haand in Finsterwolde. Een prachtige locatie.
Het weer was geweldig: lekker zon, lekkere frisse wind. De opening kon buiten plaatsvinden.
Om twee uur nam Mirja Wark het woord.
Na haar informatie over Weefnetwerk, De Week, werd de CdK Max van den Berg aan het werk gezet achter een weefgetouw, dat buiten stond. Hij mocht/moest gaan weven. En dat deed hij met verve!
Stijlvol op de kruk, gaf onze Commissaris der Koningin een weefconcert.

Vervolgens mocht dhr. van den Berg de schering doorknippen en er werd een loper van theedoeken, ik schat 20 meter, uitgerold.
Ook onze CdK benadrukte de waarde van het weven als ambacht, kunde en kunst. Het verbindt / verrijkt de verschillende culturen over de hele wereld.
Nadat Max van den Berg de Week van het Weven officieel voor geopend had verklaard, hebben we nog genoten van de werkstukken en de getouwen in het atelier.
We mochten overal aanzitten (en dat hebben we ook gedaan).
Heerlijk waren de hapjes en drankjes waarmee rondgegaan werd.
Kortom een "heerlijke"middag, in alle opzichten.

zaterdag 12 mei 2012

Taqueté op 4 schachten.
Leuk om te doen, maar ik had slechts tijd voor een klein lapje, uitstekend geschikt voor een portemonneetje. Het valt altijd tegen als je een klein dingetje wil maken. Er gaat behoorlijk veel tijd in zitten. Zo'n beursje moet ook gevoerd worden. Deze keer heb ik daarvoor tricot gebruikt. Het naaiwerk deels met de machine, deels met de hand gedaan en hoewel ik het portemonneetje best schattig vind, ben ik niet geheel tevreden over het eindresultaat. De naaimachine "glijdt" een keer uit en dan is het stiksel niet recht, of er wordt een steekje overgeslagen. Gelukkig is het geld, dat in je beursje zit, ook niet altijd onberispelijk. Ik troost me met die gedachte..........

vrijdag 11 mei 2012

Bijna........

Vandaag hebben we de expositie voor de Week van het Weven ingericht. We zijn tevreden, het ziet er  goed en gezellig uit en we hebben met plezier aan de weefwerkstukken gewerkt, Alida en ik.
Innes heeft haar poppen een plaats gegeven. Ze hebben het heel gezellig en knus.


Woensdag gaan we open. We verheugen ons erop!

woensdag 9 mei 2012

Nog een paar dagen........

We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de  Week van het Weven. "We" zijn Alida en ik. Het inspireert enorm. Ook heel prettig om een dag of vijf aaneengesloten met weven, en wat daar mee samenhangt, bezig te zijn. Als het niet druk is, hebben we tijd om veel te doen en als het wel druk is, dan is het op een andere manier weer goed.
Vrijdag de laatste hand leggen aan de voorbereidingen.
Maandag naar de feestelijke opening!

vrijdag 4 mei 2012

Nog één week......
De week van het weven? Zeg maar gerust de maand van het weven, want het zit constant in mijn hoofd.
Als ik uit het raam kijk en het regent, dan zie ik geen, of hele natte mensen en als het mooi lenteweer is, dan zie ik fietsende mensen in mijn gedachten. Wat zou het worden? Zou het kil zijn, of juist lekker warm?
Komen er veel, of weinig mensen, zijn er veel weefsters bij? Spannend, dus.